Pes Limau Kasturi Madu
Bahan-bahan
500 gm limau kasturi
500 air
2 sudu besar garam
400 gm gula batu
4 sudu besar madu
Penyediaan :
Belah limau, perah airnya dan tapis
Kulit limau di hiris halus, rendam air dan garam.
Ramas beberapa kali, bilas dan toskan.
Masak jus limau dan gula batu hingga gula larut.
Masukkan kulit limau dan biar mendidih selama 10 minit.
Masukkan madu dan biar mereneh sebentar.
Apabila telah sejuk, simpan di dalam botol kaca.
Boleh di jadikan jus atau sebagai pencicah buah,
Jus Kasturi Detox
1 sudu besar pes limau kasturi
Ais secukupnya
2 ketul asam boi
Pencicah Buah
4 sudu besar pes limau kasturi
4 cili padi hiris halus
sedikit garam
Pes Limau Kasturi Madu
No comments:
Post a Comment