Sup Gear Box PPC All in one HD2137
Bahan bahan
2 kg kaki lembu siap potong
1/3 air paras periuk
Bahan
1 batang kulit kayu manis
2 biji bunga lawang
3 biji buah pelaga
5 ulas bawang merah di hiris
1 ulas bawang putih di hiris
1 sudu besar rempah kurma / rempah sup
1 bunjut sup
1 inci halia - hiris kasar
Garam secukup rasa
Bahan Hidangan
3 biji cili padi - hiris
Tomato - hiris
Limau nipis
Bawang goreng
Daun bawang dan daun sup - hiris
Cara cara
1 bunjut sup
1 inci halia - hiris kasar
Garam secukup rasa
Bahan Hidangan
3 biji cili padi - hiris
Tomato - hiris
Limau nipis
Bawang goreng
Daun bawang dan daun sup - hiris
Cara cara
Masukkan tulang dan air ke dalam pressure cooker. Tutup dan (Seal)
Setkan masa 30 minit dan on kan fungsi Pressure dan start.
Bila selesai, keluarkan tekanan fungsi (Vent) hingga wap habis dan buka penutup.
Bila selesai, keluarkan tekanan fungsi (Vent) hingga wap habis dan buka penutup.
Dalam kuali, tumis kulit kayu manis, bunga lawang, bawang putih dan halia. Masukkan bawang hiris dan rempah sup. Tumis hingga bawang layu.
Tuang bahan tumis dan masukkan bunjut sup ke dalam pressure cooker.
Masukkan sedikit air, perasakan dengan garam secukupnya,
Tuang bahan tumis dan masukkan bunjut sup ke dalam pressure cooker.
Masukkan sedikit air, perasakan dengan garam secukupnya,
Tekan fungsi Sear Low Temp dan terus memasak dengan penutup terbuka selama 10-15 minit.
Hidang sup bersama perahan jus limau, bawang goreng dan taburan daun bawang dan daun sup.
Sup Gear Box PPC All in one HD2137
No comments:
Post a Comment